Archeologisch minimuseum De Waterwolf

Door de eeuwen heen hebben de Noord-Hollanders gevochten met de zee. Het was vaak een strijd op leven en dood. Bij elke dijkdoorbraak kwamen er mensen om en ging er kostbaar land verloren. Zelfs het oude dorp Etersheim verdween uiteindelijk in de golven. Maar de bewoners legden telkens weer nieuwe, betere dijken aan. Zo wisten ze uiteindelijk de waterwolf te bedwingen.

In het minimuseum kom je allerlei archeologische vondsten tegen, van alledaagse dingen als een schoen, een kruik en bouwmaterialen tot bijzondere objecten als munten. Je kunt er ook zelf ‘de bodem ingaan’, tot zo’n 1000 jaar terug in de tijd. In het museum kom je ook meer te weten over de legendarische goudschat van Etersheim en de sarcofaag die in 2009 voor de kust werd opgedoken.

In 2021 is het museum uitgebreid met diverse interactieve presentaties. Met behulp van digitale techniek kun je dan virtueel nog veel meer informatie over een object ontdekken, zoals de datering, de vindplaats, het tijdperk en het gebruik. Aan een grote tafel met beeldprojectie kun je met een spel kijken hoeveel jij en anderen weten over zee, dijken en polders.

Openingstijden
Zaterdag/zondag van 10:00 tot 18:00 uur.
Van 15 april tot 1 oktober ook woensdag/donderdag/vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.